Even voorstellen


Filmpjes zijn leuk om te maken en nog leuker om te bekijken!
De tekst “van je hobby je werk maken” hoor je vaak en dat is niet voor niets. Wat is dan ook mooier dan dat! In 2015 heb ik besloten om deze droom in praktijk te brengen en heb daar nog geen spijt van gehad. Na twintig jaar in de bouw actief te zijn geweest ben ik nu iedere dag lekker creatief bezig met film en animatie. Mijn naam is Stefan Gorthuis en met mijn bedrijf “Ste3ds” gaan we visualisatie naar een hoger plan trekken!
Hoe ontstaat zoiets?
Passie voor video komt niet in één dag, in mijn tienerjaren kocht ik mijn eerste analoge mengpaneel en VHS videorecorder met scrollwheel waarmee je gemakkelijk kon spoelen. Rechtstreeks knippen en plakken vanaf de video8 camera van mijn vader, muziekje erachter en de familie stond weer versteld! Eind jaren negentig kocht ik mijn eerste camera met DV bandjes en toen de computer bij ons thuis zijn intrede deed begon ik te monteren met Pinnacle Studio. Een verademing! Vervolgens bijna elke nieuwe Sony camera die op de markt kwam aangeschaft, het heeft me een lieve duit gekost..
In 2009 ben ik overgegaan op Imovie van Apple en niet veel later op Final Cut Pro, naast Adobe Premiere en Avid het meest gebruikte programma voor video professionals.
Ik ben graag vernieuwend bezig en dus kocht ik een drone met 4K camera. Met deze drone en mijn montage ervaring had ik ineens alle ingrediënten in huis om een bedrijf te starten en zo ontstond het.

3D
Nog een passie is 3D animatie. Wel beschouwd een prachtige mix van bouwkunde en videomontage.
Met 3D kun je zo ongelooflijk veel maar het belangrijkste is dat je er effectief mee communiceert. Diverse opdrachtgevers hebben mij inmiddels gevraagd om een idee 3D te animeren, ik werk het idee uit in een 3D tekening en maak er een animatie of impressie van. De animatie bewerk ik dan na met, jawel daar is de mix, Final Cut Pro en impressies verfraai ik met Photoshop. In combinatie met een luchtfoto van mijn drone is het voor mij heel gemakkelijk om jouw idee van bijvoorbeeld een woning op een bepaalde plek te projecteren in de werkelijkheid. Als je het over direct communiceren hebt!
Graaf verder op deze website en je vind voorbeelden van deze directe communicatie. Leuk om mee bezig te zijn en om te bekijken!

De toekomst
Die zal steeds mooier, steeds effectiever en steeds visueler zijn, niet geheel toevallig mijn bedrijfsnaam: Ste3ds. Wij staan voor vernieuwing op visueel gebied. Technologieën zoals Virtual- en Augmented reality gaan ervoor zorgen dat we nog effectiever kunnen communiceren en ik ben erbij! Mijn eerste 3Dmodel stond al ‘Augmented’ in de achtertuin en inmiddels is Ste3ds een samenwerkingsverband aangegaan met ‘Augment’ uit de Verenigde Staten om deze prachtige toepassing te verbeteren. Virtual reality is al een stuk verder maar hoe zorgen we er nu voor dat VR gemakkelijk en effectief is in te zetten? Lees de site en je komt erachter.